هیستروسکوپی، روشی برای تشخیص علت ناباروری

بدون شک از اهمیت رحم در بارداری بانوان باخبر هستید و می‌دانید که اگر رحم خانم دچار مشکل باشد به طور حتم باروری هرگز اتفاق نمی‌افتد. در واقع رحم محل اصلی تغذیه جنین محسوب می‌شود و به همین دلیل باید در سلامت کامل به سر برد تا شرایط مناسب برای رشد جنین مهیا شود. متاسفانه گاهی اوقات برخی از بانوان به دلایل مختلفی اختلالاتی را درون رحم خود تجربه می‌کنند که این اختلالات و بیماری‌ها از بارداری طبیعی و به موقع آنها جلوگیری می‌کند. برای مثال مشکلاتی همانند پولیپ اندومتر باعث می‌شود روند لانه‌گزینی جنین به خوبی انجام نشود. برای تشخیص دلیل اصلی ناباروری و رفع مشکلات موجود، روش‌های مختلفی وجود دارد که یکی از این روش‌ها به هیستروسکوپی معروف است.

اگر میخواهید بدانید که هیستروسکوپی چیست باید یادآور شویم که این روش رحم را به طور مستقیم مورد بررسی دقیق قرار می‌دهد و اختلالات موجود در آن را شناسایی و رفع می‌کند. یکی از بهترین مراکزی که این عمل غیرتهاجمی را به منظور بررسی علت ناباروری زوجین انجام می‌شود، کلینیک رستاک نام دارد. کلینیک ما از تجهیزات کاملی برخوردار است که در کوتاه‌ترین زمان ممکن روند Hysteroscopy را پشت سر می‌گذارد.

هیستروسکوپی چیست

آشنایی با روش جراحی هیستروسکوپی

هیستروسکوپی یکی از روش‌های تشخیص علت ناباروری است که در برخی موارد و تحت توصیه متخصص حرفه‌ای این جراحی حتی قبل از اقدام برای بارداری انجام می‌شود. طی این روش درمانی، دکتر فوق تخصص هیستروسکوپی مورد نظر از سلامت کامل رحم مادر مطمئن می‌شود. این روش توانایی رحم را برای قبول جنین بررسی می‌کند.

در نظر داشته باشید این روش یکی از استانداردترین و خاص‌ترین روش‌های درمانی برای بررسی مشکلات مربوط به رحم مادر است. در صورت شناخت این اختلالات و حذف آنها، زن بلافاصله می‌توانید برای بارداری اقدام کند و شانس بیشتری خواهد داشت. درصد تهاجمی بودن این روش بسیار پایین است.

طی این روش درمانی متخصص لوله نازک و منعطفی را از راه واژن به رحم وارد می‌کند تا بتواند از اختلالات درون رحم باخبر شود. نام این لوله منعطف هیستروسکوپ است. این مدل از روش درمانی با بیهوشی عمومی انجام می‌شود و عوارضی به همراه دارد که تا حدودی طبیعی هستند.

بهترین مرکز هیستروسکوپی در ایران

از آنجایی انجام این عمل غیر تهاجمی برای بررسی دلیل ناباروری زنان کمی ترسناک و دلهره‌آور به نظر می‌رسد، شما باید به سراغ کلینیک‌ها و مراکزی بروید که تیم متخصص آنها از طریق به روزترین تجهیزات روند جراحی را پیش برند و هر چه سریع‌تر نتیجه نهایی را به شما اعلام کنند.

برای انتخاب بهترین مرکز انجام هیستروسکوپی بهتر است اعتبار کلینیک را بسنجید و مطمئن شوید که مرکز مورد نظر شما از استانداردهای ایمنی و کیفی دقیق پیروی می‌کند. همچنین حضور کارکنان مجرب نیز می‌تواند اصل دیگری در زمان انتخاب بهترین مرکز این عمل غیرتهاجمی به حساب آید.

خبر خوب اینکه در رستاک تیمی از متخصصان حرفه‌ای زنان و زایمان حضور دارند که تخصص آنها در این حوزه از جراحی‌ها بسیار بالا است. در ضمن کلینیک رستاک به تکنولوژی‌های پیشرفته نیز مجهز شده و از به روزترین تجهیزات برای بررسی وضعیت باروری زوجین استفاده می‌کند.

فرق بین هیستروسکوپی و لاپاراسکوپی

در حالی که هیستروسکوپی و لاپاراسکوپی هر دو از تکنیک‌های جراحی کم تهاجم هستند اما اهداف متفاوتی دارند و در ادامه بیشتر آنها را معرفی خواهیم کرد:

  • هیستروسکوپی: طی این روش متخصصان رستاک یک تلسکوپ نازک و روشن را از طریق واژن و دهانه رحم به داخل آن وارد می‌کنند تا بتوانند بیماری‌های رحمی را تشخیص و آنها را درمان کنند. هدف اصلی این روش جراحی بررسی مشکلات درون حفره رحم بیمار است.
  • لاپاراسکوپی: در مقابل، لاپاراسکوپی روشی است که طی آن برش‌های کوچکی در شکم فرد بیمار ایجاد می‌شود و لاپاراسکوپ یا دوربین برای بررسی اندام‌های خارج از رحم همانند تخمدان‌ها و لوله‌های فالوپ استفاده می‌شود. این روش درمانی اغلب برای بیماری‌هایی همانند آندومتریوز و درد لگن قابل انجام خواهد بود.

انواع روش‌های هیستروسکوپی

هیستروسکوپی با توجه به کارایی، نحوه اجرا و دلیلی که انجام می‌شود روند متغیری خواهد داشت. در برخی موارد این روش درمانی تنها 5 دقیقه طول می‌کشد اما گاهی بیش از یک ساعت نیز به طول می‌انجامد. فرقی ندارد کدام نوع از این روش را انجام دهید در هر حال بعد از این روند درمانی احساس سوزش خواهید داشت.

در ضمن شما حس‌هایی مشابه دوران پریود خود را تجربه می‌کنید که حتی با لکه‌بینی و خونریزی کوتاه مدت نیز همراه است. البته نگران نباشید بعد از کمی استراحت می‌توانید به فعالیت روزانه خود مشغول شوید. به طور کلی این روش درمانی برای تشخیص و رفع مشکلات رحم انجام می‌شود.

  فریز تخمک

از این رو با توجه به اختلالاتی که درون رحم شما وجود دارد، متخصصان این روند را به اشکال مختلفی انجام می‌دهد. به هر حال شما در طول این فرآیند حسی ندارید؛ زیرا متخصص حرفه‌ای از بیهوشی عمومی یا بی‌حسی موضعی برای کاهش درد شما استفاده می‌کند. در بخش بعدی اصلی‌ترین نوع این روش درمانی را به طور خلاصه شرح می‌دهیم.

تشخیصی

مدت زمان انجام هیستروسکوپی تشخیصی متغیر است. در برخی بیماران این روش تنها چند دقیقه طول می‌کشد اما متاسفانه روند تشخیص بیماری برخی از افراد چندین ساعت به طول می‌انجامد. قبل از این روش از بیهوشی عمومی استفاده می‌کنند تا فرد بیمار هیچ درد و ناراحتی احساس نکند.

 انتهای هیستروسکوپ مجهز به نور و دوربین است. بنابراین متخصص مورد نظر به راحتی از این طریق می‌تواند رحم و لوله‌های فالوپ بیمار را مشاهده کند. در این روند متخصص داخل رحم بیمار را به طور کامل مورد معاینه دقیق قرار می‌دهد تا بتواند مشکلات و اختلالات درون رحم را تشخیص دهد.  برخی از مشکلات قابل تشخیص طی این روند را در زیر نام می‌بریم:

علاوه بر تشخیص بیماری‌ها و اختلالات ذکر شده، از همین روش تشخیصی برای بررسی نتیجه تست‌های زیادی استفاده می‌کنند. در برخی کلینیک‌های ناباروری برای بررسی وضعیت و شرایط رحم و لوله‌های فالوپ از تست‌های رنگی اشعه ایکس نیز استفاده می‌کنند.

بهترین زمان برای انجام این تست چند روز بعد از قاعدگی است. در بیشتر موارد این روش تشخیصی تا 10 دقیقه زمان‌بر است اما به هر حال استثنائاتی نیز وجود دارد.

جراحی

همان‌طور که از نام این روش مشخص است،طی هیستروسکوپی جراحی، متخصص از طریق هیستروسکوپ وسایل و ملزومات جراحی را به درون رحم وارد می‌کند. برخی از این وسایل و ابزار جراحی عبارت هستند از:

  • قیچی
  • الکترود
  • لیزر

نوع جراحی یا درمان این روند تا حدودی همزمان با نوع تشخیصی آن قابل انجام است. در صورتی که طی روند تشخیصی، شرایطی غیرطبیعی مشاهده شود، متخصص برای جراحی از طریق هیستروسکوپ دست به کار می‌شود. این روش جراحی بیشتر برای درمان مشکلات ذکر شده در زیر قابل انجام است:

  • برداشتن پولیپ‌ رحم
  • برداشتن فیبروئید رحم
  • حذف توده‌های غیر سرطانی رحم
  • رفع چسبندگی رحم ( نام دیگر چسبندگی رحم سندروم آشرمن است که بافت‌های زخم مانندی درون رحم ایجاد می‌کند و موجب نامنظمی چرخه قاعدگی می‌شود. حتی این مشکل می‌تواند دلیل ناباروری برخی از زوجین باشد)
  • درمان سپتوم رحم
  • کشف و رفع علت اصلی خونریزی‌های شدید رحم
  • برداشتن دستگاه IUD که درون رحم حرکت کرده

روند انجام جراحی هیستروسکوپی

روند هیستروسکوپی بدین شکل است که متخصص حرفه‌ای بافت مشکل‌دار و اختلالات داخل رحم زن را به راحتی از بین می‌برد. این روند درمانی یکی از روش‌های نیمه تهاجمی برای درمان مشکلات رحم است. بنابراین بانوانی که از عفونت دستگاه تناسلی، کیست فیبروم یا عفونت دستگاه گوارش رنج می‌برند، از این طریق قابل درمان خواهند بود.

این روش جراحی بهترین راه‌حل برای درمان مشکلات رحمی همانند فیبروم رحم است که برای درمان ناباروری نیز کارایی دارد. پیش از این نیز گفتم جراح متخصص یک لوله نازک به نام هیستروسکوپ را به درون رحم وارد می‌کند. در برخی از کلینیک‌ها این روش غیرتهاجمی جراحی را بدون بیهوشی و بی‌حسی انجام می‌دهند.

دوربینی که در انتهای این لوله وصل شده است، به متخصص کمک می‌کند تا درون لوله‌های فالوپ و رحم فرد بیمار را ببیند. اگر بافت اضافی مشاهده شود یا مشکلی در رحم وجود داشته باشد، متخصص حرفه‌ای مقداری از بافت مورد نظر را برمی‌دارد تا بتواند نوع بیماری زن را تشخیص داده و برای درمان آن دست به کار شود. مراحل روند اجرایی این جراحی سبک را به طور خلاصه ذکر می‌کنیم:

  • تزریق بی‌حسی به بیمار (در برخی موارد)
  • انتقال دستگاه هیستروسکوپ به درون لوله رحم از طریق دهانه واژن
  • مشاهده رحم به کمک نوری که با هیستروسکوپ همراه است
  • برداشت بافت اضافی موجود در رحم
  • تشخیص راه درمان برای مشکل مورد نظر

مدت زمان عمل هیستروسکوپی

براساس اطلاعات به دست آمده این روش درمانی و جراحی حداقل 30 دقیقه طول می‌کشد اما زمان معمول برای این روش حدود یک ساعت تخمین زده شده است. مدت زمانی که این فرآیند طول می‌کشد به عوامل و فاکتورهای متفاوتی بستگی دارد.

ناگفته نماند هیستروسکوپی به طور معمول یک روش سریع است که با توجه به پیچیدگی آن، اغلب بین 15 تا 30 دقیقه طول می‌کشد. این جراحی در بیشتر موارد به صورت سرپایی انجام می‌شود و شما بعد از جراحی می‌توانید بلافاصله به منزل بروید.

  سرکلاژ چه نوع عملی است و چرا انجام می‌شود؟

با اینکه این روش جراحی خیلی مختصر است اما به دلیل آمادگی‌های قبل از عمل و دوره بهبودی مشخصی که دارد شما حدود یک تا دو ساعت را باید در کلینیک رستاک بمانید.

دوره نقاهت هیستروسکوپی

بعد از تمامی عمل‌های جراحی شما باید چند روزی را استراحت کنید. هر کسی با توجه به عملی که انجام داده روزهای متغیری را به عنوان دوره نقاهت پشت سر می‌گذارد. در عمل هیستروسکوپی نیز به همین شکل است. اگر مراقبت‌های بعد از این جراحی را جدی بگیرید، سریع‌تر و زودتر از حد انتظار درمان می‌شوید. در دوران نقاهت خود باید به دستورالعمل‌های زیر پایبند باشید:

  • چند روزی را در خانه بمانید و استراحت کنید
  • از فعالیت‌های سنگین فیزیکی دوری کنید
  • داروهای ضد درد را بعد جراحی و تحت نظر متخصصان حرفه‌ای مصرف کنید
  • تهویه‌ای مناسب در منزل خود و طی دوره نقاهت تعبیه کنید
  • رژیم غذایی توصیه شده توسط متخصص را جدی بگیرید

در صورتی که به دوره نقاهت خود اهمیت دهید دچار عفونت نمی‌شوید. البته در این دوران می‌توانید داروهای ضد عفونت نیز مصرف کنید که باید تحت نظر پزشک متخصص رستاک ارائه شود. در نهایت اینکه ممکن است در طول دوره نقاهت خود همچنان با مسائل و مشکلاتی همراه باشید که با مشاوره گرفتن از بهترین متخصصان کلینیک رستاک می‌توانید به فعالیت‌های روزانه خود ادامه دهید.

مراقبت‌های بعد از هیستروسکوپی

در بسیاری از موارد خانم‌ها بعد از هیستروسکوپی می‌توانند خیلی سریع به فعالیت‌های روزمره خود مشغول شوند یا به زندگی عادی خود برگردند. در برخی موارد نیز افراد تا پایان روز استراحت می‌کنند. فراموش نکنید اگر متخصص از داروی بیهوشی عمومی در طول جراحی استفاده کرده باشد، شما باید چند روزی را به طور کامل استراحت کنید.

مراقبت‌های بعد از این جراحی خیلی سخت و پیچیده نیستند، شما می‌توانید خیلی راحت به تغذیه عادی و روزانه خود برگردید. تنها مشکلی که شاید برای شما پیش بیاید، انقباضات رحمی خواهد بود. همان‌طور که در دوران پریود خود انقباضات رحمی را حس می‌کنید، این امکان وجود دارد که بعد از این جراحی نیز دچار انقباضات رحمی و کمردرد بعد از هیستروسکوپی شوید.

لکه‌بینی بعد از هیستروسکوپی امری عادی است و لازم نیست نگران باشید. اما در صورت مشاهده هر نوع درد شدید یا خونریزی‌های دردناک باید بلافاصله به دکتر متخصص حاضر در کلینیک ناباروری رستاک مراجعه کنید.

توصیه می‌کنیم تا یک هفته بعد از این جراحی و تا زمانی که خونریزی به طور کامل قطع نشده است، از رابطه جنسی پرهیز کنید. خودداری از رابطه جنسی بعد از این جراحی، یکی از مهم‌ترین مراقبت‌های پس از آن است؛ زیرا در صورت برقراری رابطه جنسی ممکن است احتمال و ریسک بروز عفونت در بدن شما بیشتر شود. برخی دیگر از مراقبت‌های مهم را در زیر نام می‌بریم:

  • عدم استفاده از دوش واژینال تا 2 هفته بعد از جراحی
  • عدم استفاده از تامپون تا 2 هفته پس از عمل
  • خودداری از شنا
  • خودداری از حمام گرفتن در وان
  • عدم استفاده از جکوزی در طول دوره نقاهت

 

عمل هیستروسکوپی چیست

بیماری‌های قابل تشخیص از طریق هیستروسکوپی

متاسفانه مشکلات زیادی می‌توانند باعث ناباروری بانوان شوند اما خوشبختانه روش‌های درمانی کاربردی و مختلفی برای درمان ناباروری تعبیه و طراحی شده‎‌اند. برای مثال روش‌هایی همانند IVF می‌توانند این مشکلات و معضلات مربوط به ناباروری را درمان کنند اما از طریق هیستروسکوپی نیز می‌توان دلیل اصلی اختلالات رحم را کشف کرد. برخی از بیماری‌هایی که از طریق این روش قابل تشخیص هستند را در زیر ذکر می‌کنیم.

  • پولیپ رحم و فیبروم‌های رحمی
  • مشکلات مربوط به لایه داخلی رحم
  • ناهنجاری‌های رحمی همانند مشکلات مادرزادی رحم، وجود سپتوم در آن، رحم دو شاخ و غیره
  • خونریزی غیر عادی واژن
  • فرسایش آندومتر
  • نازایی
  • سقط مکرر

درد ناشی از عمل هیستروسکوپی

در طول اجرای این جراحی و روش تشخیص بیماری، به طور معمول متخصص جراح از داروهای بیهوشی یا بی‌حسی استفاده می‌کند تا دردی به بیمار وارد نشود. اما بعد از عمل بیشتر افراد احساس درد دارند که در برخی از افراد این درد شدید است و در برخی دیگر خیلی خفیف خواهد بود.

به زبان ساده شدت درد پس از این جراحی در انسان‌های مختلف متفاوت است. براساس ارزیابی درد بیمارهایی که به کلینیک رستاک مراجعه کرده‌اند، بیشتر خانم‌ها بعد از این جراحی احساس درد نداشته‌اند و به طور معمول درد آنها قابل تحمل بوده است.

برای رفع این درد قابل تحمل پس از هیستروسکوپی می‌توانید از داروهای مسکن کمک بگیرید. با اینکه مسکن درد شما را کاهش می‌دهد اما هرگز بدون مشورت با پزشکان متخصص رستاک برای مصرف این داروها دست به کار نشوید.

  میکروتسه چه کاربردهایی دارد؟

وضعیت پریود بعد از هیستروسکوپی

بسیاری از زنان پس از انجام هیستروسکوپی تغییراتی را در چرخه قاعدگی خود تجربه می‌کنند. احتمال بروز خونریزی یا لکه‌بینی نامنظم برای چند روز تا چند هفته پس از این عمل معمول و عادی است. برخی از زنان با توجه به شرایط خاص جراحی خود یا وضعیت منحصر به فردی که دارند دچار قاعدگی‌های سنگین می‌شوند یا اینکه قاعدگی آنها از حالت عادی سبک‌تر خواهد بود.

در بیشتر موارد، سیکل‌های قاعدگی باید در عرض چند ماه پس از هیستروسکوپی به حالت عادی بازگردد. با این حال اگر بی‌نظمی‌های طولانی مدت یا ناراحتی قابل توجه را تجربه می‌کنید، ضروری است به سراغ متخصصان حرفه‌ای رستاک بروید و با آنها مشورت کنید.

خونریزی بعد از هیستروسکوپی

خونریزی بعد از این جراحی یک اتفاق رایج است. لکه‌بینی خفیف را می‌توان برای چند روز پس از عمل انتظار داشت. با این حال اگر خونریزی شما شدید شد به طوری که طی یک ساعت پد بهداشتی شما به طور کامل خیس شود یا اگر شاهد لخته‌های خونی بزرگ هستید و این روند خونریزی بیش از یک هفته ادامه داشت، باید با متخصصان کلینیک رستاک تماس بگیرید. 

با وجود اینکه خونریزی بعد از این عمل طبیعی است اما خونریزی شدید یا طولانی مدت ممکن است نشان‌دهنده عوارضی همانند عفونت یا سوراخ شدن رحم باشد که در این صورت شما به مراقبت‌های فوری پزشکی نیاز دارید.

چه مدت بعد از هیستروسکوپی می‌توان انتقال جنین انجام داد؟

برای زنانی که تحت آی وی اف قرار می‌گیرند، زمان انتقال جنین پس از این عمل بسیار مهم است. به طور کلی اگر هیستروسکوپی برای اهداف تشخیصی یا برای برداشتن پولیپ یا فیبروم انجام شده باشد، انتقال جنین اغلب می‌تواند در مراحل تشخیصی انجام شود.

با این حال اگر این روش جراحی با اهداف گسترده‌تری همانند برداشتن بافت قابل توجه رحم انجام شود بهتر است بعد از یک یا دو چرخه قاعدگی برای انتقال جنین دست به کار شد. این مسئله به بدن شما زمانی کافی برای ریکاوری می‌دهد.   

عمل هیستروسکوپی چیست

موفقیت IVF  بعد از هیستروسکوپی

هیستروسکوپی می‌تواند میزان موفقیت آی وی اف را به ویژه برای زنان مبتلا به ناهنجاری‌های رحمی افزایش دهد. بررسی مسائلی همانند پولیپ، فیبروم یا چسبندگی داخل رحم می‌تواند شانس لانه‌گزینی موفق و بارداری سالم را افزایش دهد.

میزان موفقیت آی وی اف بعد از این عمل جراحی، به عوامل فردی همانند سن، سلامت کلی و شرایط خاص تحت درمان بستگی دارد. کلینیک رستاک برای بیمارانی که قصد انجام آی وی اف دارند از این طریق برای آماده‌سازی رحم آنها استفاده می‌کند.

هزینه جراحی هیستروسکوپی

هزینه این عمل جراحی براساس عوامل متعددی همانند سن، موقعیت جغرافیایی، درجه سختی عمل و مکانی که هیستروسکوپی در آن انجام می‌شود متغیر خواهد بود. در برخی موارد بیمه می‌تواند هزینه‌های این عمل را پوشش را دهد اما به طور کلی کلینیک ناباروری رستاک با مناسب‌ترین هزینه حاضر به انجام این عمل جراحی است.

انجام هیستروسکوپی در کلینیک ناباروری رستاک

همان‌طور که دلایل مختلفی برای ناباروری وجود دارد، روش‌های مختلفی نیز برای درمان این بیماری‌ها تعبیه و طراحی شده است. هیستروسکوپی یکی از طلایی‌ترین روش‌های تشخیص انواع بیماری‌های رحمی است که از غیرتهاجمی‌ترین جراحی‌ها به حساب می‌آید. البته برای انجام این روش درمانی باید از متخصصان حرفه‌ای کمک بگیرید.

کلینیک و متخصصی را انتخاب کنید که اطلاعات کاملی در مورد این جراحی در اختیارتان قرار دهد و راهنمایی‌های لازم را برای شما بازگو کند. کلینیک رستاک یکی از مراکز ناباروری معتبر است که از تیم متخصصی در حوزه انجام این جراحی تشکیل شده و می‌تواند در این مسیر شما را هدایت و همراهی کند.

فیلم عمل هیستروسکوپی پولیپ رحم

 

سوالات رایج درباره هیستروسکوپی

؟ زمان بهبودی بعد از این عمل در افراد مختلف، متفاوت خواهد بود. از این رو برخی از افراد طی یک الی دو روز به فعالیت‌های عادی خود برمی‌گردند اما نباید ورزش‌های سنگین انجام دهند تا ارتباط جنسی برقرار کنند

در طول دوره پریود و به دلیل وجود خون نمی‌توان هیستروسکوپی را انجام داد. بهتر است در زمانی که پریود نیستید این روش را تجربه کنید.

در حالی که این روش جراحی بی‌خطر در نظر گرفته می‌شود، خطرات بالقوه همانند عفونت، خونریزی شدید و سوراخ شدن رحم همچنان سلامت شما را در بردارند.

 

فهرست مطالب

فاز لوتئال
فاز لوتئال و هر آنچه باید در مورد آن بدانید

چرخه قاعدگی دوره دقیقی از تغییرات هورمونی است و هر مرحله از این دوره نقش حیاتی در سلامت باروری زنان دارد. در میان تمام این مراحل موجود، فاز لوتئال لایه زیرین و تاثیرگذار به حساب می‌آید که برای باروری، تعادل هورمونی و سلامت کلی دستگاه تولیدمثل بانوان از اهمیت بالایی

ادامه مطلب »
عدم تخمک گذاری و معرفی روشهای درمانی
شش دلیل شایع برای عدم تخمک گذاری و معرفی روشهای درمانی

عدم تخمک گذاری اصطلاحی است که امکان دارد برای بسیاری از زوجین ناآشنا باشد. این شرایط البته وضعیتی است که تعداد قابل توجهی از زنان در مقطع مشخصی از زندگی خود تحت تاثیر آن قرار می‌گیرند. تصور کنید تصمیم دارید بچه‌دار شوید و به طور مداوم تلاش می‌کنید اما متوجه

ادامه مطلب »
سرطان تخمدان و مهمترین علائم آن چیست؟
سرطان تخمدان و مهمترین علائم آن چیست؟

متاسفانه سرطان تخمدان اغلب تا زمانی که به مراحل پیشرفته نرسد، قابل شناسایی نیست و به همین دلیل یکی از چالش برانگیزترین سرطان‌ها به حساب می‌آید. در واقع تشخیص و درمان این بیماری کار ساده‌ای محسوب نمی‌شود. این نوع سرطان به عنوان یک بیماری خاموش شناخته می‌شود و می‌تواند مدت‌ها

ادامه مطلب »