اورولوژی چیست؟

اورولوژی یکی از حرفه‌ای‌ترین تخصص‌های پزشکی است که نه تنها بر روی دستگاه‌های ادراری تمرکز دارد
بلکه برای درمان مشکلات آلت تناسلی مردان نیز کاربرد خوبی خواهد داشت.

دکتر اورولوژی چیست؟

در میان عموم مردم شایع است که افراد مبتلا به عفونت‌های مجاری ادراری باید به متخصص بیماری‌های عفونی مراجعه کنند یا اینکه مردانی که با مشکل ناباروری درگیر هستند باید به سراغ متخصص ناباروری بروند، در حالی که شاخه‌ای از پزشکی به صورت جداگانه به این 2 مشکل اختصاص یافته است. متاسفانه کمتر کسی با حرفه و تخصص اورولوژی آشنایی دارد، در حالی که این تخصص پزشکی یکی از کارآمدترین روش‌ها برای درمان ناباروری مردان به حساب می‌آید. در ادامه مقاله به این سوال پاسخ می دهیم که اورولوژی چیست و چکونه به درمان ناباروری کمک می کند.

از این رو اگر شما نیز با مشکل ناباروری دست و پنجه نرم می‌کنید و هنوز دلیل ناباروری خود را پیدا نکرده‌اید، بد نیست به مطب یک اورولوژیست که روش‌های درمانی اورولوژی را انجام می‌دهد، سر بزنید. این رشته و تخصص پزشکی پرکاربرد بیش از هر چیزی بر روی دستگاه‌های ادراری مردانه و زنانه و همچنین اندام تناسلی مردان تمرکز دارد. برای اینکه اطلاعات بیشتری در مورد این مراقبت‌های تخصصی و حرفه‌ای کسب کنید، توصیه می‌کنیم مطلب زیر را تا انتها دنبال کنید.

متخصص اورولوژی
Group-54

اورولوژی چگونه مشکل ناباروری آقایان را رفع می‌کند؟

اورولوژی یکی از حرفه‌ای‌ترین تخصص‌های پزشکی است که نه تنها بر روی دستگاه‌های ادراری تمرکز دارد بلکه برای درمان مشکلات آلت تناسلی مردان نیز کاربرد خوبی خواهد داشت. به عبارت دیگر این حرفه و تخصص بیماری‌هایی که ارگان تولیدمثل مردان را درگیر کرده و باعث ناباروری آنها شده را تشخیص می‌دهد و در صدد درمان آنها برمی‌آید.

البته که درمان زگیل‌های تناسلی از دیگر مسائل حاضر در این رشته تخصص به حساب می‌آید. به طور معمول این تخصص و رشته پزشکی با اندام‌های زیادی سروکار دارد. اما بیشترین تاثیر این شاخه پزشکی بر روی اندام‌های تناسلی و تولید مثل مردان خواهد بود. برخی از اندام‌های مهم در این حرفه پزشکی را نام می‌بریم:

  • کلیه
  • غدد آدرنال
  • حالب مثانه
  • پروستات
  • مجاری ادراری
  • بیضه
  • کیسه منی
  • آلت تناسلی

این رشته پزشکی و تخصص حرفه‌ای بسیاری از بیماری‌های مربوط به مجاری ادراری، دستگاه تناسلی و مشکلات ناباروری مردان را رفع می‌کند. کافی است به سراغ مرکزی بروید که این خدمات را در بالاترین کیفیت برای شما فراهم کند.

نگاهی به تاریخچه اورولوژی

این رشته پزشکی از دوران مصریان و حتی یونانیان باستان به طور مستقیم سرچشمه می‌گیرد؛ زیرا در این دوران‌ها پزشکان متخصص بر روی ادرار تحقیقات زیادی انجام می‌دادند. در واقع متخصصان مصری بر این باور بودند که بیشتر بیماری‌ها را می‌توان از طریق ادرار تشخیص داد و برای درمان آنها دست به کار شد.

می‌توان گفت اورولوژی از قرون وسطی تا به امروز وجود دارد. البته در دوران گذشته این رشته پزشکی بیشتر به بیماری‌های مثانه و کلیه مرتبط بود. حتی اورولوژیست‌های قدیمی برای برداشتن سنگ مثانه و کلیه جراحی انجام می‌دادند. براساس آمار به دست آمده برای اولین بار در سال 1588 بیماری‌های مربوط به مجرای ادراری به رسمیت شناخته شدند.

طی قرن 19 نیز روش‌های درمانی مدرن به این رشته پزشکی اضافه شد. با استفاده از یک ابزار حرفه‌ای، متخصصان می‌توانند درون فضای مثانه یا دستگاه ادراری بیمار را ببینند و مشکل یا اختلال مورد نظر را خیلی سریع تشخیص دهند و برای رفع آن دست به کار شوند.

کلینیک اورولوژی

اورولوژیست کیست؟

به پزشکی حرفه‌ای که در این رشته تحصیل کرده و توانسته مدارک و تخصص لازم را دریافت کند، اورولوژیست می‌گویند. بنابراین این متخصصان تمام اختلالات مربوط به مجاری ادراری، کلیه‌ها و آلات تناسلی را خیلی سریع تشخیص می‌دهند و برای درمان آنها دست به کار می‌شوند.

اورولوژیست بیشتر از هر پزشک دیگری به مردان و بیماری‌های دستگاه تناسلی آنها کمک می‌کند. از آنجایی که دستگاه‌های ادراری و باروری مردان در نزدیکی یکدیگر هستند، وجود اختلال در دستگاه ادراری مردان ممکن است باعث ناباروری آنها شود. بدین ترتیب این پزشک متخصص برای درمان عفونت ادراری اقدامات لازم را انجام می‎دهد تا از ناباروری مردان جلوگیری کند.

علاوه بر عفونت‌ها، اورولوژیست بیماری‌هایی که از راه رابطه جنسی منتقل می‌شوند را تحت درمان خود قرار می‌دهد. در ضمن اورولوژیست می‌تواند مشکل بزرگ شدن پروستات مردان یا مسدود شدن دستگاه ادراری آنها را رفع کند. اختلال نعوظ نیز از دیگر بیماری‌های قابل درمان توسط یک اورولوژیست است.

چه زمانی به کمک اورولوژیست نیاز داریم؟

شاید کمتر کسی به طور مستقیم به سراغ اورولوژیست برود. در واقع بیشتر افراد به سراغ متخصص عفونت ادراری یا متخصص زنان و زایمان می‌‎روند که در ادامه این متخصصان بیمار را به یک اورولوژیست معرفی خواهند کرد. در صورتی که از ناباروری خود رنج می‌برید، بهتر است به سراغ این متخصص بروید.

همچنین وجود خون در ادرار امری غیرطبیعی است که یک اورولوژیست می‌تواند این مشکل را درمان کند. اگر به هنگام ادرار کردن احساس درد شدیدی دارید، درنگ نکنید و زمانی را برای ملاقات یک اورولوژیست در نظر بگیرید.

وجود هر نوع اختلال در کنترل ادرار یا نشت مثانه توسط همین متخصصان قابل درمان است. در صورتی که با هر یک از مشکلات زیر درگیر هستید، به مطب یک اورولوژیست بروید:

  • احساس درد غیرقابل تحمل در قسمت لگن
  • داشتن مشکلات جنسی همانند احساس درد به هنگام نعوظ
  • مشکل ناباروری
  • اختلال پروستات
  • سرطان دستگاه تولید مثل
دکتر اورولوژی
Group-54

متخصص اورولوژیست چه آزمایش‌هایی انجام می‌دهد؟

همان‌طور که گفتیم اورولوژیست‌ها بر روی مجاری ادراری و ارگان تولید مثل مردان بیشتر فعالیت دارند، بنابراین برای تشخیص مشکل آنها و درمان اختلالات باید از آزمایش‌های مختلف تصویربرداری همانند سی تی اسکن، MRI و سونوگرافی استفاده کنند.

رایج‌ترین آزمایشی که توسط اورولوژیست‌ها انجام می‌شود، آزمایش سیستوسکوپ است. شاید با این آزمایش خیلی آشنا نباشید. طی این آزمایش، متخصص ابزاری بلند و نازک که دارای دوربین است را به داخل مجاری ادراری ارسال می‌کند. در نتیجه اورولوژیست می‌تواند داخل دستگاه تناسلی مرد را مشاهده کند یا برای انجام سایر آزمایش‌ها بافتی را به عنوان نمونه بردارد.

البته که اورولوژیست برای تشخیص باکتری‌ها، ادرار فرد بیمار را آزمایش می‌کند. همچنین آزمایش بیوپسی نیز برای تشخیص سرطان، یکی از اصلی‌ترین آزمایش‌ها به حساب می‌آید. البته که از طریق این آزمایش می‌توان سایر اختلالات فرد را نیز تشخیص داد.

متخصص اورولوژی چگونه بیماران را درمان می‌کند؟

خوشبختانه اورولوژیست به دلیل تخصص و مهارت بالایی که دارد می‌تواند بسیاری از اختلالات و مشکلات مربوط به دستگاه ادرار و تولید مثل را رفع کند. این متخصصان حتی در جراحی پیوند کلیه نیز فعالیت دارند. در ضمن داروهای جنسی تجویز شده توسط اورولوژیست تا حد زیادی پاسخگو نیاز بیمار خواهند بود.

اصلی‌ترین موفقیت این متخصصان مربوط به درمان ناباروری مردان و بازسازی دستگاه تناسلی است. این متخصصان در حوزه جراحی‌های کم تهاجمی نیز فعالیت خوبی دارند. به عبارت دیگر یک ارولوژیست می‌تواند با کمک روش‌های زیر بیماران خود را درمان کند:

  • جراحی روباتیک برای برداشتن کلیه، مثانه و پروستات سرطانی
  • لاپاراسکوپی
  • جراحی آندوسکوپی
  • استفاده از فناوری لیزر برای آندوسکوپی پروستات و حذف سنگ کلیه
  • انجماد تومور
  • جراحی سوراخ کلید
  • استفاده از امواج شوک برای تکه تکه کردن سنگ کلیه
  • سیستوسکوپی
  • استفاده از استوما به منظور هدایت ادرار به داخل کیسه
  • وازکتومی
  • ختنه
  • جراحی کیسه بیضه

مراحل درمان توسط یک متخصص اورولوژی

به هنگام مراجعه به این متخصصان نیز همانند سایر متخصصان حرفه‌ای باید علت و مشکل اصلی مراجعه خود را ذکر کنید. همچنین باید در مورد سوابق پزشکی، دارویی و جراحی خود نیز اطلاعات کاملی در اختیار متخصص اورولوژی قرار دهید. مراحل اصلی درمان توسط یک اورولوژیست به شرح زیر است:

  • معاینه فیزیکی: معاینه فیزیکی هر یک از بیماران با توجه به مشکلی که دارند متفاوت خواهد بود.
  • آزمایش ادرار: در این مرحله نه تنها ادرار، بلکه خون و مایع منی بیمار تحت آزمایش قرار می‌گیرند. در برخی موارد سرعت خروج ادرار از بدن بیمار نیز مهم است که اورولوژیست این موضوع را نیز تحت آزمایش قرار می‌دهد.
  • آزمایش‌های تصویربرداری: با کمک این مرحله از درمان، متخصص می‌تواند از درون بدن شما باخبر شود. این آزمایش‌ها به ایجاد نتیجه بهتر درمان کمک خواهند کرد.
اورولوژی مردان
Group-54

اورولوژی چه بیماری‌هایی را درمان می‌کند؟

در بخش‌های قبلی توضیح دادیم، رشته اورولوژی بیشتر برای درمان بیماری‌هایی به کار گرفته می‌شود که به مجاری ادراری و ارگان تولید مثل مردان مرتبط است. فرقی ندارد مرد به یکی از بیماری‌های رایج مبتلا باشد یا برای بیماری نادر خود به دنبال یک روش درمانی بگردد، در هر حال اورولوژیست‌ها می‌توانند به این نوع بیماران کمک کنند.

به طور کلی هر نوع عفونت مربوط به دستگاه‌های ادرار توسط این متخصص قابل درمان هستند. در صورتی که فردی در کنترل ادرار ناتوان باشد یا از بی‌اختیاری ادرار رنج ببرد، می‌تواند برای رفع مشکل خود به همین متخصصان مراجعه کند.

در ادامه برخی دیگر از بیماری‌های قابل درمان توسط اورولوژیست را نام می‌بریم:

کلینیک رستاک برای درمانهای اورولوژی

انتخاب بهترین مرکز اورولوژی برای درمان ناباروری مردان

به طور کلی یکی از شایع‌ترین دلایل ناباروری مردان، مربوط به دستگاه ادرای و ارگان تولید مثل آنها است. بدین ترتیب اورولوژی می‌تواند یکی از مرسوم‌ترین روش‌ها برای تشخیص علت اصلی ناباروری مردان به حساب آید. همچنین این رشته تخصصی پزشکی راه‌های درمان مورد نیاز را در اختیار مردان قرار می‌دهد.

برای پیدا کردن یک اورولوژیست حرفه‌ای توصیه می‌کنیم به مراکز درمان ناباروری مراجعه کنید. یکی از همین مراکز، کلینیک و مرکز ناباروری رستاک است که تیم متخصص آن در زمینه مشکلات مربوط به ناباروری حاصل از اختلالات مجاری ادراری به شما کمک می‌کند.

سوالات رایج درباره اورولوژی

اورولوژی بر روی چه بیماری‌‎های تمرکز دارد؟

شاید فکر کنید که اورولوژی تنها بر روی بیماری‌های عمومی انواع دستگاه‌های ادراری تمرکز دارد، در حالی که این روش درمانی کلیه شرایط دستگاه تناسلی مردان و زنان را در نظر می‌گیرد و در صورت وجود هر نوع مشکل برای رفع آنها دست به کار شود.

درمان مشکل ناباروری مردان یکی از اصلی‌ترین بیماری‌هایی به حساب می‌آید که این رشته تخصصی پزشکی بر روی آن تمرکز دارد. به عبارت دیگر یک اورولوژیست با معاینه و بررسی وضعیت دستگاه تناسلی مرد، می‌توان مشکلی که مانع بچه‌دار شدن او شده را تشخیص دهد و برای درمان آن اقدامات لازم را به کار گیرد.

همچنین اورولوژیست بر روی مشکلات ادراری حاصل از شرایط بد سیستم عصبی نیز تمرکز دارد و می‌تواند برای درمان آنها دست به کار شود. در برخی موارد نیز مردان به دلیل سرطان دستگاه تولید مثل خود نمی‌توانند بارور شوند اما این رشته تخصصی می‌تواند حتی برخی از سرطان‌ها را مهار کند.

جنسیت بیشتر بیماران اورولوژی چیست؟

طبق آمار و گزارشات به دست آمده است، جنسیت بیشتر بیماران اورولوژی مردان  هستند. به نظر شما دلیل این موضوع چیست؟ در ادامه 2 دلیل اصلی مرد بودن این بیماران را نام می‌بریم:

  • بیشتر زنان به هنگام مواجه با اختلال دستگاه ادراری به سراغ متخصص زنان و زایمان می‌روند
  • بسیاری از روش‌های حاضر در رشته تخصصی اورولوژی به غده پروستات مردان مرتبط است

همان‌طور که گفتیم مجاری ادراری در نزدیک دستگاه تولید مثل قرار دارند و آسیب هر یک از آنها بر روی دیگری نیز تاثیرگذار خواهد بود. از این رو اگر مردان با مشکلات مربوط به مجرای ادراری و مثانه دست و پنجه نرم می‌کنند، به طور حتم به مشکل ناباروری نیز دچار خواهند بود.

غده پروستات مردان اغلب محل سرطان است. متاسفانه این مشکل در بزرگسالی و پیری توسعه می‌یابد و حتی باعث مسدود شدن کامل جریان ادرار می‌شود. به همین دلیل است که مردان بیشتر از زنان به دکتر اورولوژیست نیاز دارند.